tisdag 31 juli 2012

Kantarellfritata


Det här är nog den rätt som är min favorit nu i sommar,
kantarellfritata. Och av de kantareller som blev över
så gjorde jag croustader fyllda med kantarellstuvning
och västerbottenost. Så här kommer receptet på
fritatan....


200 g kantareller
purjolök
smör eller rapsolja
salt och peppar
8 ägg
1 dl mjölk
1 dl grädde
1dl persilja
2 dl riven västerbottenost


Hacka kantarellerna


Hacka sen nästan lika mycket purjolök


Knäck äggen i en skål


Vispa ihop ägg, mjölk, grädde och persilja lite lätt.
Salta och peppra


Fräs hacket i lite smör tills all vätska har försvunnit


Häll över äggblandningen och låt det stå på spisen
på låg värme tills smeten har "stannat" nästan helt


Sen häller du över den rivna osten ovanpå


Grädda i ugnen på 175 grader tills den har fått en fin färg.
Tänk bara på att stekpannan eller grytan ska tåla att
stå i ugnen.
Serveras med fördel med en grönsallad till,
och det smakar lika gott kall som varm.
Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar