Det här är nog den rätt som är min favorit nu i sommar,
kantarellfritata. Och av de kantareller som blev över
så gjorde jag croustader fyllda med kantarellstuvning
och västerbottenost. Så här kommer receptet på
fritatan....
200 g kantareller
purjolök
smör eller rapsolja
salt och peppar
8 ägg
1 dl mjölk
1 dl grädde
1dl persilja
2 dl riven västerbottenost
Hacka kantarellerna
Hacka sen nästan lika mycket purjolök
Knäck äggen i en skål
Vispa ihop ägg, mjölk, grädde och persilja lite lätt.
Salta och peppra
Fräs hacket i lite smör tills all vätska har försvunnit
Häll över äggblandningen och låt det stå på spisen
på låg värme tills smeten har "stannat" nästan helt
Sen häller du över den rivna osten ovanpå
Grädda i ugnen på 175 grader tills den har fått en fin färg.
Tänk bara på att stekpannan eller grytan ska tåla att
stå i ugnen.
Serveras med fördel med en grönsallad till,
och det smakar lika gott kall som varm.
Smaklig spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar