fredag 8 juni 2012

Min smörgåstårta!


Recept på smörgåstårta!

6 skivor landgångsbröd på varje lager som läggs jämte varandra, bred smör på
varje skiva förrutom på de sista på slutet. Det blir 4 helaförpackningar
med minst 8 skivor i vardera...

Fyllning nr 1:

2-3 stora burkar med fruktcoctail i sockerlag, väl avrunna
3/4 tub med majonäs, vanlig eller lätt
Blanda detta i en bunke och bred ut på brödskivorna, se till att det ligger ända ut
i kanterna och glöm inte av hörnorna....

Fyllning nr 2:

500 g leverpastej(använder Willys egna(Grant), den har god smak)
ca 200 g bostongurka
1 dl vispgrädde
Allt detta blandas ihop i en bunke till en rätt lös smet, vid behov öka mängden
grädde, man vill ju inte ha en torr smörgåstårta!

Fyllning nr 3:

16 st hårdkokta ägg
1/4 tub majonäs
1dl frystdill
en skvätt med grädde
Strimla de skalade äggen med en äggskivare genom att skiva dem två gånger, tillsätt
majonäsen och dillen och grädden i bunken, vill man inte använda grädde så kan
man ta lite creme fraiche istället.

Fyllning nr 4:

4 st grillade kyklingfiléer eller en hel grillad kykling
1 st finhackad röd paprika
1 dl fryst persilja
2 dl creme fraiche (brukar använda lätt)
Salt och svartpeppar
Blandas i bunken väl, känns den stabbig så kan man spä den med lite
grädde eller mjölk eller bara tillsätta lite mer creme fraiche...

För att få ut max smak på tårtan så använder jag alltid samma bunke till
alla fyllningar utan att skölja den i mellan, fick lära mig detta av
en gammal kallskänka för en himla massa år sedan. En gång skulle jag och
några vänner göra var sin fyllning i var sin bunke, och jag kan säga att
 det blev inte riktigt samma sak, så hon hade nog rätt ändå!!!

Utanpå tårtan:

1:
Vispa ihop 5 dl vispgrädde med 1/3 tub med kaviar och täck tårtan med detta.
Nu kan du "fuska" bort ojämnheter så det ser jämnt och fint ut...

2:

Ta en osthyvel och hyvla tunna fina gurkskivor och klä in kanterna omlott i
2 rader(se på bilden)

3:

Skala 4 hårdkokta ägg, skiva dem och garnera uppepå tårtan som ett kryss, hörn
till hörn(se bilden), sen lägger man lite stenbitsron på varje skiva.

4:

Lägg sedan 500 g (eller lite mer om man vill) skalade räkor på två av
dessa trekanter du har uppe på tårtan.

5:

På de restrerande två trekanterna lägger du på skinka, jag föredrar rökt, och sen lägger du
knaperstekt, väl avrunnen bacon uppe på detta.

6:

Sen är det bara att köra med finlir efter behag, lite citronskivor, dillkvistar, man kan
ta ostskivor som man rullar till cigarrer, stick igenom en tandpetare och toppa med vindruva
som du sen fäster på tårtan lite här och var, lite tomatklyftor och kanske lite persilje-
kvistar...
OBS: För bästa resultat, låt tårtan, ogarnerad, vila över natten minst, ordentligt täckt
med gladpack, så kommer smakerna att gifta sig med varandra och tårtan
saftar till sig redigt.
.
LYCKA TILL!!! Och var inte rädda för all grädde och majonäs, denna
smörgåstårta mättar så att man orkar inte att äta för mycket.... Denna
tårta räcker till 10 stora karlar, plus frukost till dig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar